Ne izlesem diye düşünüyorsan korkudan komediye kadar aşağıdaki pek çok dizi seçeneğine göz atabilirsin. 2022’nin sonlarına yaklaşırken yeni çıkan diziler uzun gecelerde sana eşlik etmek için bekliyor. Seni alıp uzun soluklu bir maceranın içine dahil eden dizilerle yeni deneyimler yaşayabilir ya da mini dizilerle gizemli olaylara karışabilirsin. Bununla birlikte tüm aileye uygun dizilerle sevdiklerinle keyifli vakitler geçirebilirsin.
  • The Lord of the Rings: The Rings of Power
  • The House of Dragon
  • Dahmer
  • Obi-Wan Kenobi
  • 1899
  • The Crown
  • Krapopolis
  • Agent King
  • Andropoz
  • Sıcak Kafa
  • Zeytin Ağacı
  • Squid Game
dizi
2022 yılında çıkacak diziler arasında aşağıdaki yerli yapımlar en popüler diziler arasında yer alıyor.
Tuba Büyüküstün, Murat Boz ve Füsun Demirel gibi pek çok ünlü oyuncuyu bir araya getiren dizi, üç kız arkadaşın hayatından bir kesit sunuyor. İçlerinden birinin hastalığının nüksetmesiyle hayatları değişmeye başlayan arkadaşların iç dünyalarını ve psikolojik durumlarını yansıtan bir hikayeyi izleyenlerle buluşturuyor.
Bir roman uyarlaması olan dizi ilham alınan Afşin Kum’un romanıyla aynı adı taşıyor. Dizide anlatılan distopik hikaye, izleyenleri heyecanla ekrana kilitleyecek maceralı bir kurguyla sunuluyor. Dünyada ortaya çıkan ve konuşma ile bulaşan bir delilik salgını olan “abuklama” hastalığı herkese bulaşırken eski bir dilbilimci kendisine bulaşmadığını fark ediyor. Ancak bu durumu tek fark eden yalnız kendisi olmuyor. Onu ele geçirmek ve sırrını öğrenmek isteyenlerle arasında başlayan kovalamaca İstanbul’un gizli sokaklarında devam ediyor.
Animasyon dizi önerileri 2022 yılında çok izlenmiş filmlerin karakterleriyle karşına çıkıyor.
Rock’n Roll kralı Elvis Presley, bu animasyon dizisinde karşına farklı bir karakterle çıkıyor. Kötülerle savaşıyor, casusluk yapıyor ve tüm bunları yaparken de sırt roketi kullanıyor. Şarkıları ve danslarıyla efsaneye dönüşen Elvis Presley, Amerikan ajanı olarak maceradan maceraya koşuyor.
IMDb sıralaması 2022 için yüksek puana sahip Rick and Morty’nin yapımcıları bu kez Antik Yunan’da geçen bir macera ile karşında. Dizide medeniyetin ilk kurulan şehirlerini yönetmeye çalışan mitolojik yaratıkların başına gelenler eğlenceli bir şekilde anlatılıyor.
Heyecanlı diziler seviyorsan 2022 sonunda çıkacak bol aksiyonlu diziler tam sana göre! Özellikle kötü adamın aynı zamanda da karizmatik olduğu Kore dizi önerileri arasında yer alan aşağıdaki diziyi izlemelisin.
İlk sezonuyla tüm dünyada yankı uyandıran dizinin 2. sezonu merakla bekleniyor. Kazananın hayatta kaldığı kaybedenlerin ise öldüğü oyunlar oynayarak büyük ödüle sahip olmaya çalışan insanların macerası ikinci bölümde artarak devam ediyor. İlk bölümde oyunu kazanarak hayatta kalmayı başaran tek kişi olan Seong Gi-hun, ikinci sezonda şaşırtıcı bir rolle oyun içinde yer alıyor. İlk sezonda öldüğü zannedilen bazı karakterler de ikinci sezonda yeniden karşında! Sürekli bir aksiyon ile hızlı ritme sahip olan dizi, karakterlerin geçmişlerinden kesitler sunarak yaşananlara daha farklı bir boyut kazandırıyor.
Bilim kurgu dalında yabancı dizi önerileri arasında ilk sıraları alan Star Wars, bu kez farklı bir şekilde karşında. Efsaneye dönüşen eski Jedi ustasının hikayesi izlemeden geçilmemesi gerekenler arasında yer alıyor.
gezegen
Efsanevi Star Wars üçlemesinin en önemli karakterlerinden biri olan Obi-Wan Kenobi, bu dizide kendi yaşamıyla izleyenlerin karşısına çıkıyor. Star Wars ilk üçlemesinde eski Jedi ustası olarak canlandırılan Obi-Wan Kenobi, bu hikayede önemli bir göreve veriliyor. Star Wars hikayesinde çoktan düşmana dönüşmüş olan eski müttefiklerinin gerçek yüzüyle bu dizide karşılaşıyor. Aynı zamanda imparatorluğun da farklı bir yüzünü gören karakterin efsaneleşmiş hayat hikayesi anlatılıyor.
Tüm dünyada hem uzun ömrü hem de yıllara meydan okuyan hükümdarlığıyla adından sıkça söz ettiren Kraliçe 2. Elizabeth’in hayatı dram dizi tavsiyesi sıralamasında en üstlerde yer alıyor.
2022 yılında vefat eden Kraliçe 2. Elizabeth’in yaşam hikayesini anlatan dizi, kraliçenin gençliğinden başlıyor. Henüz tahta geçmemiş olan Elizabeth’in hayatından kesitleri de gözler önüne seren yapım, genç yaşta tahta geçmesinin ardından vefatına kadar başından geçen olayları anlatıyor. Özellikle İngiltere’nin zor zamanlarında kraliyet ailesinin içine düştüğü durumları merak ediyorsan mutlaka izlemen gereken belgesel tadında bir yapım.
Yabancı diziler arasında içinde ejderhaların bulunduğu hikayeler bu sezon ön planda.
2022’nin en çok beklenen dizilerinin başında The Lord of The Rings: The Rings of Power geliyor. Tolkien’in Güç Yüzükleri kitabından uyarlama dizi, Yüzüklerin Efendisi filmi ile izleyicilerin karşısına çıkan karakterlerin geçmişini ve yine Yüzüklerin Efendisi’nin en önemli konusu olan güç yüzüklerinin nasıl ve neden ortaya çıktığını anlatıyor. Yüzüklerin Efendisi’nde konuşmalar ve hikayeler arasında geçen bir çok karakter, savaş ve efsanevi yaratık, bu seride hayat buluyor.
dizi
Solukların tutularak izlendiği Game of Thrones dizisinin en ilgi çeken karakterlerinden biri olan ve Khaleesi olarak bilinen Daenerys Targaryen, ejderhalara hükmeden krallığın son üyesi olarak biliniyordu. The House of Dragon serisi, Game of Thrones’ta izlediğimiz maceralardan üçyüz yıl öncesine giderek Targaryen krallığını izleyicilerle buluşturuyor. Ejderha severler için görsel bir şölene dönüşen dizi, Game of Thrones’u aratmayan taht kavgalarına sahne oluyor.
Güzel diziler arasında merak ve heyecanı üst seviyelerde yaşamak istiyorsan bu dizi tam sana göre!
Gösterime girdiği andan itibaren izlenme rekorları kıran Dahmer, gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanıyor. Canavar olarak adlandırılan Jeffrey Dahmer adındaki bir seri katilin hikayesini anlatan dizi, tüyler ürpertici sahneleriyle seyirciyi etkisi altına alıyor.
Karanlık ve başa çıkılamaz güçlerle yüz yüze gelen insanların korku dolu hikayelerine tanık olmak için bu diziyi izlemelisin.
dizi
Farklı dünyalara izleyiciyi sürüklemeyi başaran Dark dizisi yapımcıları yeni ve korku dolu bir hikaye ile karşında. İngiltere'den yeni kıta Amerika’ya ulaşabilmek için bir gemide toplanan farklı milletlerden insanlar, okyanusta terk edilmiş bir gemiyle karşılaşıyor. Bir anda hayatlarının gidişatı değişen yolcular, kendilerini korku dolu olayların ortasında buluyor.
Türk komedi dizilerinden yüzlerine aşina olduğun pek çok oyuncu yeni bir yapımla karşında.

Engin Günaydın’ın yazdığı ve başrolünü oynadığı dizide, orta yaş bunalımına girmiş bir adamın hikayesi anlatılıyor. Marmaris’te ailesi ile birlikte mütevazı bir hayat süren baş karakter, andropoza girdikten sonra hayatını değiştirmek için çabalıyor. Bu süreçte kendisi ve ailesinin yaşadıkları kimi zaman eğlenceli, kimi zaman dramatik ve hiç beklenmeyen anlarda ortaya çıkan aksiyon ile izleyenleri şaşırtan dinamik bir kurguya sahip.

Haydi sen de 2022’nin uzayan gecelerinde ister tek başına ister sevdiklerinle birlikte keyifli vakit geçirebilmek için birbirinden güzel dizileri hemen izlemeye başla!