Ana vatanı Afrika olan aloe vera bitkisi; vitamin, aminoasit ve mineraller açısından oldukça zengin içeriğiyle öne çıkıyor. Bu sayede güneş yanıklarına, sivilcelere ve lekelere iyi gelerek cildin pürüzsüz görünmesine yardımcı oluyor. Jelimsi yapıda olan aloe vera saçlarda ise elektriklenmeyi azatmaya destek olurken, parlak ve canlı bir görünüme de katkı sağlıyor.
Aloe vera bitkisine; uygu toprak, ışık ve saksı koşulları sağlanarak ev içinde bakılabiliyor. Peki aloe vera bakımı nasıl yapılır? Aloe vera çiçeği bakımı için geçirgen yapıdaki humuslu toprak tercih edebilirsiniz.
bitkiler
Aloe vera bitkisine; uygu toprak, ışık ve saksı koşulları sağlanarak ev içinde bakılabiliyor. Peki aloe vera bakımı nasıl yapılır? Aloe vera çiçeği bakımı için geçirgen yapıdaki humuslu toprak tercih edebilirsiniz.
aloe vera
Kuraklığa dayanıklı bir bitki olan aloe vera, her gün sulamaya ihtiyaç duymuyor. Bitkinin saksı değişimi ise 2-3 yılda bir yapılıyor. Özellikle sonbahar ve kış aylarında normale göre bitki toprağı daha kuru olabiliyor. Bu durumda aloe vera sulanmadan dayanıklı kalmaya devam etse de hızlı büyümesi için az ve sık bir biçimde sulanması gerekiyor. Aloe vera nasıl bakılır diye düşünenlerin dikkat etmesi gereken konulardan biri de sulama aşamasında aloe vera yaprakları ve suyun temas etmemesi oluyor. Aksi halde bitkinin yaprakları çok daha hızlı bir şekilde çürüyerek işlevselliğini kaybediyor.
aloe vera

Aloe veranın daha hızlı büyümesi için yapmanız gerekenler şunlar oluyor:

  • Aloe veranın en verimli büyüme dönemi Nisan ve Eylül ayları arasında oluyor. Bu süreçte bitkinin daha hızlı büyümesi ve güçlenmesi için gübre takviyesi yapılıyor. Ayda iki kez yapılan takviye, aloe vera için yeterli. Kış aylarında gübre kullanılması tavsiye edilmiyor.
  • Aloe veranın en verimli büyüme dönemi Nisan ve Eylül ayları arasında oluyor. Bu süreçte bitkinin daha hızlı büyümesi ve güçlenmesi için gübre takviyesi yapılıyor. Ayda iki kez yapılan takviye, aloe vera için yeterli. Kış aylarında gübre kullanılması tavsiye edilmiyor.Aloe veranın az ya da çok sulanması bitkinin gelişimini olumsuz yönde etkiliyor. Bu nedenle mevsime ve koşullara uygun sulanan bitkiler daha hızlı büyüyor.
  • Aloe veranın en verimli büyüme dönemi Nisan ve Eylül ayları arasında oluyor. Bu süreçte bitkinin daha hızlı büyümesi ve güçlenmesi için gübre takviyesi yapılıyor. Ayda iki kez yapılan takviye, aloe vera için yeterli. Kış aylarında gübre kullanılması tavsiye edilmiyor.Aloe vera hızlı büyümesi için ne yapmalı sorusunun en önemli cevaplarından biri, aloe veranın uygun ortamda tutulması oluyor. Haşere gibi bazı böcekler aloe veranın bitki özünü emebiliyor. Bitkinin büyüme hızının engellenmemesi için böcekleri uzak tutmak gerekiyor.
  • Aloe veranın en verimli büyüme dönemi Nisan ve Eylül ayları arasında oluyor. Bu süreçte bitkinin daha hızlı büyümesi ve güçlenmesi için gübre takviyesi yapılıyor. Ayda iki kez yapılan takviye, aloe vera için yeterli. Kış aylarında gübre kullanılması tavsiye edilmiyor.Nemli toprağın aksine daha kumlu ve kuru bir toprak yapısını seven aloe vera bitkisi için kaktüs karışımı kullanılıyor. Bu karışım sayesinde bitki daha hızlı bir şekilde büyüyor.
  • Aloe veranın en verimli büyüme dönemi Nisan ve Eylül ayları arasında oluyor. Bu süreçte bitkinin daha hızlı büyümesi ve güçlenmesi için gübre takviyesi yapılıyor. Ayda iki kez yapılan takviye, aloe vera için yeterli. Kış aylarında gübre kullanılması tavsiye edilmiyor.Aloe veranın geniş bir saksıda büyümesi gerekiyor. Süzgeç delikleri fazla olan geniş hacimdeki kil saksılar, aloe vera için en uygun seçeneklerden biri oluyor. Saksıdan dışarıya doğru büyüyen aloe veranın yaprakları uzadıkça daha büyük bir saksıya geçiş yapılıyor.
  • Aloe verayı büyütürken daha nemli bir ortam yaratmak için çakıl taşı ya da deniz kabuğu gibi ek malzemeler saksıdaki toprağın üzerine yerleştiriliyor. Malzemelerin ardından hafifçe bastırılan toprak, büyüme için daha elverişli bir hale geliyor.

Allianz, Tarım Sigortası seçenekleri ile tarım ve hayvancılık sektöründeki tüm ihtiyaçlara hitap ediyor. Sen de çiftçi ya da üretici olarak karşı karşıya kalabileceğin risklere karşı korunmak ve önlem almak için Allianz Tarım Sigortası ürünlerini inceleyebilirsin.