Ne Kadar Emekli Maaşı Alırım?
Emekli Maaşı Hesaplama Nereden Yapılır?
4A Emekli Maaşı Hesaplama
Emeklilik maaşı hesabını merak eden kişilerin öncelikle Türkiye Cumhuriyeti Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait olan aylık hesaplama sayfasını açmaları gerekiyor. Bu kısımdan sonra izlenmesi gereken birkaç adım bulunuyor.
- Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası kısmını girin.
- SSK Sicil Numarası kısmını doldurun.
- Baba Adı bilgilerinizi ekleyin.
- Nüfus İli ve Doğum Tarihi kısımlarını doldurun.
Bu basit işlemlerin ardından sorgula butonuna basıldığında 4A emekli maaşı hesaplama sistem tarafından otomatik olarak yapılıyor. Ne kadar emekli maaşı alırım 2022 SGK 4A hesaplamasını öğrenmek isteyen herkes için geliştirilen bu uygulamaya kolaylıkla ulaşım sağlanabiliyor.
4B Emekli Maaşı Hesaplama
Özel sektörde çalışanların yanı sıra Türkiye’de kendi işini yapan çok sayıda vatandaş bulunuyor. Ne kadar emekli maaşı alırım şeklinde bir sorgulama yapmak isteyen 4B sigortalı kişilerin de birkaç basit adım izleyerek emekli maaşı miktarını öğrenmeleri mümkün. Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde hizmet veren 4B sigortalıların, aylık hesaplama sayfasını açtıktan sonra sırasıyla yapılması gereken birkaç adım bulunuyor.
- Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası kısmını doldurun.
- Kurum seçin.
- Karşınıza çıkan Güvenlik Kodu’nu doğru bir şekilde girin.
Bu aşamaları eksiksiz olarak tamamladıktan sonra sorgula butonuna basıldığında 4B aylık hesabı karşına çıkıyor.
4C Emekli Maaşı Hesaplama
Devlet kurumlarında görev yapan kişilerin bağlı olduğu sigorta sistemi olan 4C de emekli maaşı konusunu merak eden vatandaşları içeriyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 4C hizmet süresi ve yaş hesabı sayfasından bu hesaplamayı yapman son derece kolay. Sayfayı açtıktan sonra sırasıyla girmen gereken bilgiler şöyle:
- Doğum Tarihi
- Cinsiyet
- Çalışma Süresi Başlangıç ve Bitiş Tarihi
- Hizmet Türü
Bu alanları doldurduktan sonra sorgulama yaparak emeklilik maaş bilgine ulaşman mümkün oluyor.