HGS Nedir?
HGS Nasıl Alınır?
HGS Bakiye Yüklemesi Nasıl Yapılır?
HGS Etiketini Aldığınızda Aracın Neresine, Nasıl Takılır?
HGS'de Kalan Bakiye Nasıl Öğrenilir?
“HGS kalan bakiye nasıl öğrenilir?” sorusu gişelerden geçiş yaparken sorun yaşamamak için oldukça önemli. HGS bakiye sorgulama işlemi 4 şekilde yapılabiliyor:
- E-devlet kapısı: E-devlet uygulaması üzerinden PTT Genel Müdürlüğü sayfasına ulaştıktan sonra “HGS Hesap Bilgileri Sorgulama” sekmesine tıklayarak bakiye görüntülenebiliyor.
- HGS Çağrı Merkezi: 0 850 460 60 60 numaralı çağrı merkezi aranarak 7 gün 24 saat HGS bakiyesi sorgulanabiliyor.
- PTT: PTT’nin resmi sitesi üzerinden HGS bakiyesi görüntülenebiliyor.
- İnternet bankacılığı: Anlaşmalı bankaların internet bankacılığı hizmetinden faydalanarak HGS kalan bakiyesi sorgulanabiliyor.
HGS Yoksa Otobandan Geçilir mi?
HGS Cezası Nasıl Ödenir?
HGS Nasıl İptal Edilir? İzlemeniz Gereken Adımlar Nelerdir?
HGS eğer PTT üzerinden alındıysa yine PTT’ye başvurarak iptal edilebiliyor. HGS içinde kalan bakiye iptal işleminden 1 ay sonra PTT’den tahsil edilebiliyor. Banka üzerinden alınmış HGS yine banka üzerinden iptal edilebiliyor. Bunun için banka şubelerine gitmek veya müşteri hizmetlerini aramak yeterli. HGS’de kalan bakiye banka hesabına aktarılıyor. Benzin istasyonları gibi anlaşmalı noktalardan alınan HGS ise ilgili kurumun müşteri hizmetleri aracılığıyla HGS iptal ediliyor.
Allianz güvenli araç kullanımın için Allianz zorunlu trafik sigortası teminatının yanı sıra araç sigortaları ve kaskolar hizmetleriyle her zaman yanında!